Зупинка реєстрації податкової накладної. Оскарження та вирішення

Сьогодні все більшою проблемою є зупинка податкових накладнах у податковій службі та не бажання податківців розглядати пояснення чи скарги.

Розблокування податкових накладних є комплексною юридичною роботою юриста, що допоможе вирішити питання у розблокуванні податкових накладних та зняття ризиковості платника ПДВ.

Чому блокують податкові накладні

  1. Відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості. В даному випадку податковій потрібно довести, що ви не є ризиковим платником;
  2. Відповідність операції, за якою зареєстровано податкову накладну критеріям ризиковості, затвердженим податковою службою. В даному випадку є два етапи розблокування податкової накладної, які успішно кристуються наші юристи.

Два етапи розблокування податкової накладної

1 Етап – Адміністративний. Розблокування податкових накладних на даному етапі передбачає підготовку та подачу до податкової пояснень і скарги платника ПДВ. Розблокувати податкову накладну на даному етапі – найменш витратний та швидкий спосіб для клієнта.

Наш податковий юрист має досить великий досвід в адміністративному оскржені та вирішує питання клієнта у більшості випадків вже на адміністративному етапі розблокування податкової накладно. Протягом короткого періоду, після зупинки податкової накладної потрібно зібрати пакет документів і грамотно скласти скаргу для комісії у податкову.

2 Етап – судовий. На жаль, через халатність податкових органів, не всі зупинки податкових накладних можна вирішити в адміністративному порядку. В такому випадку потрібно звертатися до суду з позовом і оскаржувати рішення податкових органів. Для цього потрібно дослідити рішення податкового органу, побудувати правову позицію та скласти грамотно позовну заяву, щоб суд зміг швидко прийняти рішення на користь платника податків.

Поради юристів

Ми завжди радимо нашим клієнтам звертатися завчасно та користустуватися послугами професіоналів з податкового права, адже помилки, допущені при подачі пояснень та скарг на рішення про блокування реєстрації податкових накладних, в суді виправити вже неможливо. Тому перед складанням пояснень або скарги до податкового органу чи позову до суду, ми завжди проводимо опрацювання всіх документів та вивчаємо можливість прихованих податкових ризиків у договорах і документах.

Інформація в поясненнях або скарзі має бути викладена юридично коректно, з аналізом конкретних операцій і з урахуванням можливих податкових ризиків. Документи складені з метою розблокувати податкові накладні без участі податкових адвокатів можуть не тільки не дати потрібного результату, але і викликати негативні наслідки. Ними можуть бути як привласнення підприємству ризикованого статусу (з відповідними наслідками для контрагентів), так і позапланова перевірка, програні суди, аж до кримінального провадження. А все тому, що податкова може інтерпретувати отриману інформацію не на користь платника через допущені в документах помилки та нестикування.

Якщо суд виносить рішення на користь позивача і реєстраційний ліміт не вичерпаний, але, незважаючи на це, ДПС відмовляється реєструвати ПН / РК ми готові здійснити представництво у виконавчому провадженні, забезпечивши виконання рішення суду через цю процедуру.

З турботою про Вас, Юридична компанія Semeriak law firm!