Реєстрація громадської організації у Львові

Для реєстрації громадської організації потрібно зібрати чималий пакет документів та здійснити реєстрацію у податковому органі. У цій статті ми розкажемо вам, які саме документи потрібні для реєстрації громадської організації та як відбувається процедура реєстрації.
Для початку потрібно врахувати те, що засновниками громадської організації може бути двоє або більше осіб, які мають 18 років. Тобто одноосібно громадську організацію заснувати не вийде.

Необхідний пакет документів для реєстрації

Після того, як між майбутніми засновниками прийнято рішення про реєстрацію громадської організації, то можна приступати до формування пакету документів, необхідних для реєстрації громадської організації:

  1. Рішення (протокол) учасників про створення громадської організації;
  2. Статут ГО;
  3. Структуру власності ГО;
  4. Список учасників, які брали участь у зібранні засновників громадської організації;
  5. Відомості про керівні органи громадської організації;
  6. Дані представників громадської організації;
  7. Згода осіб на представництво громадської організації;
  8. Наказ на призначення директора ГО;

Етап реєстрації

Наступний крок – це етап реєстрації громадської організації, який передбачає подачу документів у територіальні органи Мін’юсту для реєстрації громадської організації. Після трьох робочих днів державний реєстратор зареєструє громадську організацію або відмовить із зазначенням причини. Після усунення цих причин особа може заново подати документи і зареєструвати громадську організацію.
Реєстрація громадської організації у податковій. Така реєстрація передбачає реєстрацію громадської організації у реєстрі неприбуткових організацій та отримання довідки про неприбутковість громадської організації у Львові. Для отримання такої довідки потрібно правильно підібрати КВЕД для громадської організації, а також подати заяву у територіальний орган податкової служби, де громадська організація перебуває на обліку.

Після всіх цих реєстраційних процедур громадська організація може приступити до своєї діяльності. Також не потрібно забувати, що реєстрація громадської організації та отримання довідки на прибутковість не звільняє громадську організацію від подачі звітності у контролюючі органи.

Зокрема Юридична компанія Semeriak Law firm надає нашим клієнтам кваліфікованого юриста для реєстрації та діяльності громадської організації, які проведе весь необхідний комплекс юридичних дій, а саме:

  • консультує з усіх питань, пов’язаних зі створенням громадських організацій, допомагає вибрати, яку саме громадську організацію зареєструвати – організацію або спілку;
  • підготує всі необхідні документи для громадської організації та ознайомить клієнта з даними документами (статут громадської організації, протокол про заснування, реєстр учасників, відомості про осіб, що брали участь у зборах та інше);
  • здійснює державну реєстрацію громадської організації у Мін’юсті та отримує документи, які підтверджують реєстрацію громадської організації;
  • виготовляє печатку громадської організації та реєструє накази для директора;
  • отримує для громадської організації довідку про неприбутковість;
  • консультує щодо відкриття рахунку у банку для громадської організації та супроводжує клієнта при відкритті рахунку;
  • реєструє електронні ключі для подачі звітності у податкові органи;
  • проводить реєстрацію підрозділів громадської організації та отримує статус Всеукраїнської.

З турботою про Вас, Юридична компанія Semeriak Law firm!