Реєстрація торгової марки у Львові

У наших клієнтів дуже часто виникають питання: чи потрібно реєструвати торгову марку? На якому етапі потрібно реєструвати торгову марку? Ціна реєстрації торгової марки ? Процедура реєстрації торгової марки. Відповідь на ці питання ми надаватимемо поступово:

Чи потрібно реєструвати торгову марку?

Однозначно, що торгову марку потрібно реєструвати, адже це надійний механізм захисту бізнесу від копіювання ваших товарів та торгової марки недобросовісними конкурентами. Реєстрація торгової марки дозволяє власнику бізнесу заборонити незаконне використання його торгової марки, відшкодувати шкоду, завдану незаконним використанням торгової марки. Способи захисту торгової марки є судовий та позасудовий.

Коли потрібно реєструвати торгову марку?

На думку юристів Semeriak law firm торгову марку потрібно реєструвати тоді, коли ваш бізнес відповідає одному з наступних критерій:

  • бізнес почав приносити прибуток;
  • ваша торгова марка набуває популярності та є впізнаваною серед ваших клієнтів, партнерів та особливо конкурентів;
  • коли вашу торгову марку хочуть використовувати інші особи.

З цього можна зробити висновок, що на початковому етапі розвитку бізнесу реєструвати торгову марку необов’язково, адже ризики недобросовісного використання вашої торгової марки є мінімальними. Але слід брати до уваги момент, коли ви відкриваєте бізнес разом з декількома особами. Недобросовісний партнер може зареєструвати торгову марку лише на себе, і це в подальшому може призвести до заборони використовувати вашу торгову марку.

Яка процедура реєстрації торгової марки ?

Процедура реєстрації торгової марки ділиться на декілька етапів:

  • створення макету торгової марки;
  • перевірка індивідуальності вашої торгової марки в реєстрі торгових марок для уникнення плагіату та відмови від реєстрації торгової марки;
  • підготовка документів для реєстрації торгової марки, а також фото вашої торгової марки у 12 екземплярах;
  • подача документів до органу, який реєструє результати інтелектуальної творчої діяльності. Подачу документів можна здійснити поштою або особисто в місті Києві;
  • оплата державного мита за реєстрацію торгової марки. Після подачі документів Вам має прийти лист від органу, що здійснює реєстрацію торгової марки про оплату державного мита за відповідну реєстрацію. Сума державного мита становить 5-6 тисяч гривень;
  • очікування процедури перевірки на індивідуальність торгової марки та проходження всіх експертиз торгової марки (час очікування становить у середньому 16-20 місяців);
  • отримання сертифікату про реєстрацію вашої торгової марки.

Що дає реєстрація торгової марки?

Торгова марка – це перш за все інструмент захист від плагіату вашої продукції і використання вашого бренду та імені в інтересах недобросовісних конкурентів. Тому реєстрація торгової марки є необхідною процедурою будь-якого бізнесу.
Юристи Semeriak Law firm постійно супроводжують наших клієнтів під час реєстрації торгової марки, контролюють процес реєстрації та експертизи, а також ефективно реалізують механізми захисту від недобросовісного використання торгової марки конкурентами наших клієнтів.

З турботою про Вас, Юридична компанія Semeriak Law firm!