Юрист по крипті

Юрист по крипті. Високе оподаткування, неврегулюване законодавство України, блокування рахунків осіб, які здійснюють операції з криптовалютою – все це реалії сьогодення для криптодіяльності в Україні. Тут пи розповідаємо, як легально можна здійснювати діяльність з криптовалютою та як легалізувати дохід від такої діяльності.

Оподаткування крпитовалюти

  • 19,5 % Оподаткування криптовалюти здійснюється згідно Податкового кодексу України та становить 19,5 % від доходу особи на чий рахунок зараховано кошти від криптовалюти.
  • 5 % Хороші юристи вміють перетворити з 19,5 % податку на 5 %. Для цього потрібно здійснювати криптодіяльність через ФОП з урахуванням обмежень законодавства та фінмоніторингу банку, про що успішно проконсультують наші юристи.

Блокування рахунків та карток

Чому блокують рахунки? Перш за все потрібно розуміти, що в кожного банку є свій фінмоніторинг, який може зацікавитися вашими операціями та доходами, які заходять на вашу карту. Блокуванням рахунків здебільшого відбувається з двох причин:

  1. Банк не може розпізнати джерело надходження ваших коштів та фінансової діяльності особи і фін моніторинг банку розцінює це як ризик отримання коштів злочинним шляхом згідно Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;
  2. Не сплата податків у бюджет, згідно законодавства України. За загальним правилом банки не можуть відкривати банківську таємницю податковим органам, але на практиці все зовсім інакше і банк може заблокувати рахунки і для розблокування може вимагати: Документ, що підтверджує походження коштів (договір, рахунки, акти, інше), документи про декларування та сплату податків з доходів отриманих від реалізації криптовалюти.

За загальним правилом, якщо сума операцій зарахування на карту не перевищує 100 тисяч гривень, то шанси, що банк в подальшому не заблокує рахунок 50/50 %.

ФОП для криптовалюти: навіщо та які проблеми вирішує?

Якщо сума операцій зарахування на карту не перевищує 20-30 тисяч гривень, то є шанси не попасти під фінмоніторинг банку та отримувати кошти на карту але це не страхує від перевірок податкової у майбутньому.
У разі, якщо дохід від реалізації криптовалюти постійний та перевищує 30 тисяч гривень, то тут вже потрібно відкривати ФОП, намагатися легалізувати дохід, отриманий від діяльності з криптовалютою та сплачувати податок у розмірі 5 %.
Коли ФОП зареєстрований та податки сплачені банк не зможе заблокувати рахунки особи, а податкова не буде перевіряти на предмет ухилення податків.

Ми надаємо консультації для осіб, які здійснюють діяльность з криптовалютою. Реєстрація та супровід ФОП, легалізація доходів, які утримані від реалізації криптодіяльності та захисту від банків та державних органів.

З турботою про Вас, Юридична компанія Semeriak Law firm!